Търсене на имоти
banner

Африкански инвеститори засилиха интереса си към скъпи имоти в Лондон

Инвеститори от Африка и Близкия изток са сред най-активните купувачи на първокласни имоти в центъра на Лондон. Това съобщава Global Property Guide, цитирайки водещи брокери в Обединеното кралство. Според данните на експертите 5% от най-скъпите жилища в британската столица са закупени от клиенти от Африка. Жители на Нигерия, Гана, Конго, Габон, Камерун и Сенегал са начело в списъка на купувачите.
Нигерийци притежават имоти в Лондон общо за 250 млн. паунда, изчисляват експертите. Според тях богатите африканци искат да се застраховат срещу политически кризи и епидемии в страните си и това ги кара да инвестират в атрактивни имоти в развити европейски държави. Но най-предпочитана е Великобритания и нейната столица. Особено търсени са елитни жилища в известният като „платинен триъгълник” Мейфеър, Белгрейвиа и Найтсбридж.  
Нигерийските купувачи предпочитат затворени комплекси заради съображения за сигурност. Освен това голяма част от тях купуват жилища за децата си, които учат в британски университети. Според данните на брокери около 43,7% от луксозните имоти в Лондон са закупени от инвеститори от Африка, след тях се нареждат купувачите от Близкия изток, следвани от азиатци и британци.
 

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини