Търсене на имоти
banner

Впечатляващ проект на нов луксозен комплекс вертикални гори в Брюксел

Впечатляващ проект за изграждането в Брюксел на нов луксозен комплекс с вертикални гори е предложила на вниманието на местната управа в белгийската столица компанията Vincent Callebaut Architecture. Новият план на компанията предвижда върху терен в района на известните още от 19-и век сгради „Tour and Taxis“ - изоставена от близо 40 години бивша индустриална зона на Брюксел, да бъде изграден модерен мултифункционален комплекс с обща застроена площ 130 000 кв. метра,  включваща луксозни жилища, ресторанти, магазини, офиси и градини. Атрактивният проект има амбициозната цел да постави началото на по-екологично строителство в столицата на обединена Европа.
 
Три „вертикални гори“, изработени от масивно дърво и ламинат, в които ще растат над 30 000 зелени растения, са най-впечатляващата атракция на бъдещия комплекс.  Проектът предвижда постройките да са с височина над 90 метра и да се захранват частично от соларна енергия, а зелените растенията да са разположени освен по фасадата, и в интериора на сградите. Малки зелени градини са проектирани и към балконите на предвидените над 750 апартамента. Очаква се растенията да поглъщат 175 тона въглероден двуокис годишно.
 
 
Иновативният проект впечатлява и с три парника, разположени до „вертикалните гори“, в които ще се отглеждат екологично чисти плодове и зеленчуци, а също и с атрактивните зони за отдих и развлечения, предвидени за изграждане около голямо изкуствено езеро. Мултифункционалният комплекс ще сложи началото на вълна от модерно екологично строителство в Брюксел, с използване на рециклирани материали, възобновяеми източници на енергия и повече зелени пространства,  считат от Vincent Callebaut Architecture. Екипът от специалисти се надява, че реализирането на проекта ще превърне старите индустриални сгади „Tours and Taxis“ в иновативни, устойчиви и екологични сгради на  21-ви век.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини