Търсене на имоти
banner

Динамичен е жилищният строителен пазар в Добрич

Динамичен е жилищният строителен пазар в ДобричНаблюдава се динамика на жилищното строителство в Добрич и областта. През третото тримесечие на годината са издадени разрешителни за строеж на 43 сгради със 79 жилища в тях, както и на 42 други сгради. Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро. Спрямо предходното тримесечие издадените строителни разрешения намаляват с 12,2%, а жилищата в тях- с 4,8 на сто. Намаление с 26,3% е регистрирано и при сградите с административно и друго предназначение.

В сравнение с третото тримесечие на 2012 г. издадените строителни разрешения за жилищни сгради са нараснали със 79,2%, а жилищата в тях- с 29,5 на сто. Другите постройки са намалели с 31,1%. Разгърнатата застроена площ при жилищните сгради се увеличава с 93,5%, докато при административните тя намалява с 53,1 на сто.

Започнал е строежът на 34 жилищни сгради с 46 жилища в Добричка област през третото тримесечие. Започнало е изграждането и на 14 други постройки. Отчетен е ръст от 36% при жилищните сгради в сравнение с предходното тримесечие и увеличение от 47,8 на сто спрямо същия период на миналата година. За сметка на това броят на жилищата намаляват с 2,1% на годишна база, а спрямо предходните три месеца процентът е 14,8.  Разгърнатата застроена площ обаче се увеличава с 58,6% за година и с 4,1 на сто за тримесечие. Това е индикация за повишеното търсене на обширни жилища за сметка на маломерните.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини