Търсене на имоти
banner

Експерти прогнозират нулев ръст на цените на имотите в Лондон

Независимо от сегашния ръст от 17% на цените на имотите в Лондон и 6,7 на сто във Великобритания, експерти очакват застой в близко бъдеще и дори спад на собствеността в столицата на Обединеното кралство.  Прогнозата се базира на данни на агенти от сектора. Според тях цените в централната част на Лондон още следващата година ще са с нулев ръст. 

Предлагането на имоти се разраства по-бързо от търсенето, особено в центъра на британската столица. В същото време се отчита отлив на кандидатите. Купувачите са станали по-чувствителни към високите цени на имотите. С една трета са намалели заявките на потенциални клиенти на годишна база, докато офертите за продажба растат. Водещи компании в сектора дори  прогнозират, че търсенето на скъпа собственост ще падне почти до нулата.  

Според официалните данни на държавния регистър средната стойност на имотите в Англия и Уелс се е повишила с 1,5% от март до април. Най-голям е месечният ръст в Лондон- 4,2 на сто. В резултат на това купувачите вече започват да отбягват пазара на британската столица.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини