Търсене на имоти

Естония празнува 100 години

Един век история – това празнува Естония и държавата организира различни мероприятия, с които да отбележи този юбилей. Един от основните белези за развитието на страната и столицата й Талин е архитектурната среда. Кратка разходка в снимки на забележителни сгради представя секцията „Living“ на електронното издание euronews.com.
 
 

Архитектурни забележителности в ТалинДворецът Кадриорг е построен през 18 век по поръчка на руския император Петър Велики в чест на обичната му жена Катерина I. В наши дни това великолепно имение с колоритни градини и виещи се алеи е превърнато в един от клоновете на естонския Музей на изкуствата.Замъкът „Maarjamae“ – Историческият музей на Естония, се намира на брега на Балтийско море, а наскоро бе открит нов национален музей на мястото на бивша съветска въздушна база в Тарту, наречен Дворецът „Maarjamae“. В него е поставена постоянна изложба, която проследява съвременната история на страната.Готическата сграда на Кметството на Талин и площадът пред нея са едни от емблемите на естонската столица.Старият град с неговите стени и кули – чудесна гледка за всеки любител на историята и архитектурата. Първоначалната защитна стена е създадена през 13 в., а по-късно била подобрена и уголемена, което я превръща в една от най-големите северноевропейски крепостни системи по онова време.Барокови сгради и живописна обстановка характеризират този „проход“ между сградите в старата част на Талин.Една от най-старите аптеки в Европа /1422г./ се намира именно в естонската столица и се нарича Кметската аптека. Освен съвременни лекарства и илачи, в нея има и музей за средновековни медицински инструменти, стари аптекарски уреди и др.

Цени на недвижими имоти в Талин

От 2004 г. Естония е член на Европейския съюз, а 7 години по-късно въвежда еврото като национална валута. В столицата Талин са запазени постройки от 17век, а съвременните недвижими имоти са издигнати непосредствено до историческите забележителности. Сред купувачите, жители на столицата, се отличават и много руснаци, които се изселват в бившата съветска република заради по-високия стандарт на живот, който предлага. Част от тях наемат дългосрочно недвижим имот в Естония. Търсят се както жилища, така и помещения за бизнес.
 

Анализаторите отчитат ръст на цените на недвижими имоти в Естония напоследък. Поскъпването се обяснява с ограниченото предлагане. Цената на квадратен метър в Талин достига 2 000 евро. В Естония недвижими имоти се оферират на различни цени. За двустаен апартамент в столицата се искат над 90 хил. евро. На брега на финския залив, в малкото селище Азери жилище с две стаи се продава само за 4 500 евро. То е в двуетажна сграда от сталински тип и се нуждае от основен ремонт. За стилна къща в столицата, в близост до брега, се очаква бъдещият собственик да плати 1,5 млн. евро.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на domaza.bg. Можете да го изтеглите от Google Play.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини