Търсене на имоти
banner

Имотите в Майорка - първо пробваш, после купуваш

Нова практика се е появила в Палма де Майорка - първо пробваш имота, после го купуваш.

Имотите в Майорка - първо пробваш, после купувашПоради икономическата криза в Испания все повече собственици на имоти прибягват към практиката да отдават имотите си под наем на евентуални купувачи, които искат да ги купят, пише онлайн изданието Property Wire.

Една от водещите компании за недвижими имоти е на мнение, че в Палма де Майорка тази практика е доста разпространена. Преди да закупят дадено жилище евентуалните купувачи могат да го наемат за известен период. Това се прави с цел да се насърчават купувачите, които не разполагат с достатъчно капитал или не са напълно уверени, че искат да предприемат сериозна крачка в настоящата финансова обстановка.

Ръководителят на отдела за имоти под наем на испанския остров в компания Sotheby's International Realty Изабел Стайнкамп твърди, че "не само че си струва човек да пробва, преди да купи нещо, но е и добра възможност на бъдещите ни клиенти, които може би изчакват пазарът на имоти да се възстанови напълно, да получават редовен доход от активите си".

По-голяма част от клиентите на Стайнкамп са дългосрочни наематели и чужденци, от които най-много са германците, англичаните и скандинавците.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини