Търсене на имоти
banner

Имоти сред природата: нов комплекс от къщи между планините Люлин и Витоша, и други проекти на ТОРИН

Стремежът на човека да е по-близо до природата намира все по-голямо изражение в жилищното строителство. Много строителни предприемачи реализират своите проекти близо до планини, гори и природни паркове, така че да могат да подсигурят на клиентите си спокойствие в забързаното ежедневие.

Един такъв "допир до природата" е комплексът от къщи на "Торин", който се изгражда в югозападната част на София, а именно кв."Горна Баня". Макар че все още не е дадена публичност на детайлите около проекта, вече съществуващите сгради на компанията говорят красноречиво, че можем да очакваме стилно и висококачествено изпълнение.

Гергана Тончева – адм.директор СД "Торин": "Строително дружество "Торин" оперира на българския имотен пазар повече от 25 години. Има редица построени жилищни сгради, като сред актуалните проекти на екипа са Водопадите-1 и Водопадите-2 в столичния квартал "Манастирски ливади" – изток; Секвоя хаус в кв."Драгалевци", както и сграда "В" в комплекс Тинтява Гардънс в кв."Изгрев". Преживели сме успешно всякакви катаклизми вследствие на икономически, политически и други стресови фактори, които само ни стимулираха да докажем, че сме верни на клиентите си и можем да работим във всякакви условия".

Реализирани проекти

 
Жилищните сгради на СД "Торин" се отличават с изчистена и елегантна архитектура, а фасадите са в пастелни цветове. Локациите са подбрани така, че да са удобни за придвижване до центъра на столицата, а в близост има спортни комплекси, детски заведения и паркове. Същевременно с това, от тях се разкрива добра панорама.
 

Традиционна архитектура

Жилищен комплекс «Heberlea» в Смолян

Разположен e в центъра, върху хълмист терен, който разкрива приказна панорама към планината. В комплекса са изградени три жилищни сгради в традиционна родопска архитектура - скатни покриви с дървени стрехи, еркери на високите етажи, сводови прозорци, съчетание от слънчеви тонове и естествени каменни облицовки по фасадите и ажурни парапети и огради от ковано желязо, които са отличителен елемент на всички сгради.

 
 

 
 

Съвременeн стил

Жилищна сграда «Загребска»

Луксозна жилищна сграда на ул. "Загребска", кв. "Овча купел". Тъй като в близост няма друга сграда с такава височина, всяко едно от жилищата има благоприятно изложение и уникална гледка. Характерно за сградата са партерни апартаменти със собствени дворчета, които имат директен поглед и излаз към озеленения двор. Отоплението е проектирано с индивидуални газови котлета за всяко жилище. Котли са обособени в специални ниши отвън на фасадата, като са лесно достъпни за ревизия и са декорирани с метални жалузийни решетки в контекста на цялостната визия. Комфортен хидравличен подемник ще отвежда автомобилите на собствениците в сутерена на сградата.

 
 

 

Сгардите на ТОРИН са проектирани с просторни общи пространства, гаражи, офис площи и магазини, което прави първите жилищни етажи по-високи и по-предпочитани от купувачите. Компанията има и съвместни проекта с "Филто-С", като "Мотописта", "Сити Жарден" и "Мотописта Нова". Изграждането на инфраструктурата (улици, тротоари, осветителни тела, пейки) е задължителен елемент във всички проекти на тази компания.

Добри примери:

Проектът «Мотописта Нова» 

Самостоятелна, свободностояща сграда на ул. "Ген. Кирил Ботев". Едно от важни и безспорни предимства на сградата е улесненото паркиране, гарантирано от 52 гаража и места за паркиране, рампа и зони за маневриране, които ще облекчат значително живущите в сградата.
 

 
Статистиките на НСИ и на редица имотни агенции показват, че българинът се интересуват все повече от имоти ново строителство. Купувачите предпочитат да инвестират малко повече или много повече в апартаменти и къщи, построени наскоро или в етап на строителство, отколкото да се обвържат със собственост, която е старо строителство. С това се увеличават изискванията и очакванията от имотния пазар.


Гергана Тончева – адм.директор СД "Торин": "Купувачът винаги е в правото си да изисква и ние безапелационно се съобразяваме с желанията и мечтите му, стига те да не противоречат на нормите в строителството. Като пример, правим  монолитни стоманобетонови конструкции, преградните стени са от керамични тухлени тела, а по фасадата е предвидена 8см. топлоизолационна система. Общите части са първокачествено изпълнение: под – каменна настилка, стълбище и парапети – по архитектурен детайл, стени и тавани – латекс, асансьори –на фирма Отис. Използваме висококачествени материали от реномирани производители. Предлагаме екстри като шумоизолация по под и стени, допълнителна топлоизолация, високоскоростни хидравлични асансьори /за жилищните сгради и комплекси от апартаменти/, пет и шест камерни дограми с немски профили, както и всичко, което би пожелал клиентът и то е технически допустимо".

Цените на имотите в София


Цените на апартаментите в сградите на СД „Торин“ са обвързани с големината им и местоположението на съответния обект, но са адекватни на пазара на недвижими имоти и са в интервал от 840 до 1000 евро/кв.м. Предимствата, които изтъкват от строително дружество са , че всяка сделка подлежи на договаряне и не се заплаща комисион от купувача. Освен това е възможно да се изготвят индивидуални планове за разсрочено плащане при закупуване на имот, в процес на строителство.

Актуални проекти за покупка на имот в София сега


Базата на DOMAZA в момента предлага 2 нови жилищи комплекса от компания "Торин":

Луксозният жилищен комплекс «Тинтява Гардънс» 

Намира се в кв."Изгрев", срещу Националния спортен център "Диана" и в близост до Ловния парк, само на 10 минути от центъра на града и Околовръстното шосе. Има видеонаблюдение на зоните "вход-изход", цялостно завършена прилежаща инфраструктура и благоустройство – озеленен и осветен вътрешен двор, детски кът и места за отдих и почивка. Осигурен достъп за хора със специални нужди.

Вижте повече подробностите на линк:


Комплекс Жилищна сграда «ТИНТЯВА» — Директно от строител


 
Комплекс «Водопадите-1» и «Водопадите-2»

Кв. „Манастирски ливади-изток“, само на 200 метра от бул. „Тодор Каблешков“. Комплексът е заключен между улиците "Костенски водопад", "Иван Кирков" и "Боянски водопад". В комплекс „Водопадите -1» е  предвидено богато озеленяване с висока и ниска, сезонна и вечнозелена растителност, като в дворната зона пред секция „Водопадите-2“ се предвижда кът за игра за децата, както и място за отдих на техните родители. 

Вижте повече подробностите на линк:


«Водопадите» — Директно от строител


 
Следете DOMAZA Новини, за да разберете първи как ще изглежда и новият комплекс на компанията в столичния квартал „Горна Баня“.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини