Търсене на имоти
banner

Инвеститори раздвижиха имотния пазар в Маями

Инвеститори раздвижиха имотния пазар в МаямиПазарът на недвижими имоти в Маями се радва на интереса на чуждестранни инвеститори, решили да вложат парите си в собственост в САЩ. Около 85-90% от купувачите на ново строителство са чужденци, предимно от Латинска Америка. Търсенето изпреварва предлагането, а почти всички свободни имоти вече са закупени, са наблюденията на агенти на недвижимост. Позицията им е, че външното финансиране е за предпочитане пред лесните кредити, довели до имотния балон.

Близо 90% от собствениците на завършена миналата година 17-етажна сграда са закупили имоти с инвестиционна цел и вече ги отдават под наем. Интересен факт е, че се засилва търсенето на апартаменти в Маями, докато в годините на строителния бум превес са имали еднофамилните сгради. Възраждането на имотния пазар е свързано с увеличаване на строителните разрешения за многофамилни сгради.

С 15% е нараснал броят на разрешенията за строеж на национално ниво. Една трета от тях са за многоетажни постройки с пет и повече жилищни имота. За Маями и района ръстът е още по-впечатляващ. Близо 70% от издадените през октомври строителни разрешения са за  многофамилни сгради.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини