Търсене на имоти
banner

Инвестициите в логистични имоти са по-доходоносни

Инвестициите в логистични имоти са по-доходоносни в сравнение с останалите два основни сегмента на пазара на бизнес имоти – офисите и търговските площи.

Инвестициите в логистични имоти са по-доходоносниЛогистичните имоти са донесли по-голяма пряка възвръщаемост за последните 10 години в сравнение с инвестициите в останалите два основни сегмента на пазара на бизнес имоти – офисите и търговските площи. Това показват данните от доклада озаглавен „Възможности на европейския пазар на промишлени имоти” на консултантската компания Prologis, цитирано от ел. издание PropertyEU.

Пряката възвръщаемост от инвестициите в логистични имоти за последните 10 години е 7,6%, или със съответно 200 и 240 пункта над пряката възвръщаемост от инвестициите в офиси и търговски площи, пише в документа.

Цените на логистичните и промишлените площи са паднали с 21,9% в сравнение с нивата отпреди кризата, като са се възстановили средно с едва 1,3%.

Търговците трябва да направят преоценка на дистрибуционните си канали, за да отговорят на търсенето от страна на потребителите, които все по-често пазаруват онлайн.

Електронна търговия през последните години се е развила до голяма степен и в България. Във Великобритания, Германия и Франция тя е един от най-популярните начини за пазаруване. За последните пет години всеки допълнителен 1 млрд. долара от онлайн търговия са довели до средно допълнително търсене на складове с площ от приблизително 72 хил. кв. м на основните пазари в Европа.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини