Търсене на имоти
banner

Инвестициите в недвижими имоти в Дубай изключително изгодни в момента

Инвестициите в недвижими имоти в Дубай изключително изгодни в моментаДубай е един от най-бързо развиващите се градове в света, най-динамичният пазар на недвижими имоти и едно от малкото места на планетата, където дори обект на проектна фаза можете да се препродаде с печалба. Основание за това дава стабилното ценово покачване от средно 20% годишно, активно развиващият се строителен пазар и постигнатият баланс между търсене и предлагане на недвижими имоти.

По данни на „Найт Франк”, през 2012 г. цените на недвижими имоти в Дубай са регистрирали второто най-голямо повишение в световен мащаб от 19%. Емирството е изпреварено единствено от Хонг Конг. Позитивната тенденция се запазва и през настоящата година, като само през първото тримесечие, цените са се повишили с 27% на годишна база. Така стойността на елитни вили в Дубай вече е 5-6 000 евро/кв.м, а апартаментите са оценени на средно 8-9 600 евро/кв.м. Стандартните жилища са значително по-евтини от тези, които носят известна марка, като на моменти разликата надскача 120% в продажните им цени.

Експерти определят инвестициите в Дубай като изключително изгодни тъкмо в този момент. След сериозната криза, която Емирството преживя между 2008 и 2011 г., когато много от строителните проекти бяха замразени, в последните две години цените растат и дават възможност за добри печалби от препродажба.

В добавка, Дубай е държава с облекчен данъчен режим и удобни имиграционни закони.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини