Търсене на имоти

Комисия ще разследва данни за корупция в строителния сектор на Австралия

Правителството на Австралия назначи комисия, която да разследва сигнали за корупция и престъпления в строителния сектор. Тя ще бъде оглавена от бившия съдия на Върховния съд Dyson Heydon. Представители на бизнеса приветстваха планираното ширикиобхватно разследване в бранша.

Ще бъдат проверявани сигнали за системни отклонения от отчетността, което поражда корупция и престъпна дейност. Те настояват парламентът да приеме спешно закон за възстановяване на Австралийската строителна комисия. Тази структура съществуваше в периода 2005-2012 г. като независим орган и оказваше мониторинг в строителния сектор.тя беше закрита на 31 май 2012 г. и част от функциите й бяха поети от друг независим орган.

Решението за създаване на нова или възстановяване на старата комисия идва след оповестяването на Европейската комисия за корупция в строителния сектор на държавите от Европейския съюз. Според този доклад основна пречка пред фирми за недвижими и имоти и строителни компании в различни европейски държави е корупцията.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини