Търсене на имоти
banner

Къща-трансформер: архитекти от Холандия създадоха имот на бъдещето

Известното холандско архитектурно бюро MVRDV представи недвижим имот на бъдещето. В рамките на изложението в Айндховен архитектите демонстрираха своето виждане за това как в бъдеще ще изглеждат жилищните обекти: полезното пространство се намира във вертикална плоскост, а блоковете, от които се състои къщата, ефективно се адаптират към нуждите на собствениците, предава Dezeen.


По мнение на архитектите, в близко бъдеще имотите от подобен тип ще станат актуални и търсени. Прогнозирайки бъдещето, архитектите предложиха формат на микро къща, която ще е целесъобразна и ефективна в условията на намаляващите ресурси, промените в климата и значителния прираст на населението.
 
Обектът, предложен на изложението, се състои от девет мини стаи. По замисъл на архитектите къщата е универсална ─ блоковете със стаи може да се сгъват като конструктор.  Блоковете са с ярък цвят, а за придвижване между тях архитектите предлагат стръмни стълби.
 
При създаването на концепцията за микро къща на бъдещето архитектите си партнираха със специалисти от изследователската компания The For Factory, които проучват възможните сценарии за развитието на градовете в бъдеще. Къщата-трансформер стана част от тези проучвания.
 
Припомняме, по-рано Domaza съобщи, че във Финландия пуснаха в производство къщи от свръхздрав картон. Имотите от този тип вече привлякоха купувачи от някои европейски страни ─ необичайната къща струва 35 хиляди евро.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини