Търсене на имоти
banner

Най-добрият град за живеене за 2018г.

След като през 2017г., конкурсът за „Най-добър град за живеене за 2016г.“ беше спечелен от Стара Загора, тази година мястото му зае Бургас. Вторият по големина морски град в България, очевидно е бил високо оценен от жителите си за периода на изминалите дванайсет месеца. Ежегодното проучване на радио „Дарик“, което се провежда за единайсети път, има за цел да установи в кой от градовете у нас хората се чувстват най-спокойни и удовлетворени, живеят добре и виждат перспективи за развитие – на града и на своето собствено професионално израстване. 

Сред другите „отличници“, за които са гласували хората, а журито е отредило титли са:
Смолян - град на знанието, Сливен - зелен град, София - евро град, Димитровград - бизнес град, а Пловдив получи наградата „Град на финансовата устойчивост”. 

Изследване на Domaza Новини обаче показва, че Бургас се развива отлично и в сферата на недвижимите имоти. Собственици на агенции и брокери споделят, че през 2017г. цените са отбелязали увеличение, което плавно продължава и през настоящата 2018-та, като в момента достига до 15% ръст.

 
Лариса Костадинова – управител на агенция за недвижими имоти „Аврора плюс ЛК“: „Бургас е много красив град! През последните години бяха реализирани и много инфраструктурни проекти, които го направиха още по-привлекателен за живеене, следователно – за покупка на имот. В рамките на града основната група купувачи са българите. Лихвите по кредитите сега са ниски и младите хора се възползват от тях, за да се сдобият с нов дом. Те търсят апартаменти с една спалня и дори няма значение в кой район. Цените варират около 900 евро/кв.м. В други случаи, целта на придобиването на имот е инвестиция – за отдаване под наем, но в момента това е по-трудно, тъй като има голямо предлагане. Друга група купувачи са българи, живеещи в чужбина – те търсят и в Бургас, и в курортите около него, а третата група – чужденците, се ориентират предимно към комплексите Слънчев бряг, Св.Влас и т.н.“.


Предложения за апартаменти в Бургас от базата на Domaza и портфолиото на „Аврора плюс ЛК“

 
ж.к.“Сарафово“
мезонет – 111 кв.м
62 000 евро
ж.к.“Сарафово“
тристаен апартамент – 79 кв.м
72 000 евро
   
ж.к.“Братя Миладинови“
гарсониера – 48 кв.м
43 500 евро
к-с „Зорница
двустаен апартамент – 55 кв.м
43 080 евро
   
ж.к.“Изгрев“
тристаен апартамент – 80 кв.м
73 000 евро
ж.к.“Лазур“
тристаен апартамент – 60 кв.м
75 000 евро

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини