Търсене на имоти
banner

На къде вървят наемите в Испания през лятото?

Как вървят наемите на ваканционните имоти в Испания през лято 2012?

На къде вървят наемите в Испания през лятотоПо-голяма част от наемите на ваканционните имоти в Испания са по-ниски в сравнение с миналото лято. Брокерите отчитата спад от 17% на наемите на крайбрежните квартири.

В някои региони на Испания, спадът достига до 40%. Това засяга голяма част от островите, южната и източната част на страната.

Собствениците на испански ваканционни имоти са принудени да смъкнат цените на наемите. Брокерът Лаур Ривиера-Касарес е на мнение, че „През този летен сезон собствениците на квартири и къщи по крайбрежието решиха да предложат по-изгодни цени на клиентите – нощувката е значително по-ниска в сравнение с тази в хотел”.

Коста Калида е областта, в която е отчетен най-голям спад в наемните нива. Един апартамент в този регион може да се наеме за 24 евро на човек за една нощувка. В сравнение с миналото лято това е с 41% по-малко.

Наемите на ваканционните имоти на Канарските остови са поевтинели с 39%, а в Коста дел Сол и Коста Тропикал са се понижили съответно с 32% и 23%.

Ситуацията не е същата в областта Коста Бланка. Там е отчетен ръст на наемните нива 18%  в сравнение с 2011г. Тези, които биха желали да почиват в този регион на Испания, трябва да платят за една нощувка 47 евро на човек.

Най-голям ръст в наемите е отчетен на Балеарските острови – 22% повече в сравнение с миналата година. Една нощувка там струва 54 евро на човек.

Други испански райони, в които е регистриран ръст в цените на наемите, са Коста дел Сул с 13% и Валенсия с 5%.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини