Търсене на имоти
banner

На Острова цените на търговските имоти рязко падат

Цените на търговските имоти на Острова са регистрирали рязък спад.

На Острова цените на търговските имоти рязко падатЦените на търговските имоти във Великобритания са регистрирали рязък спад, съобщава онлайн изданието Property EU.

Състоянието на пазара на търговските имоти на Острова в момента е едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени британските инвеститори, посочва Андрю Смит от Aberdeen Asset Management.

Затруднените условия в търговията на дребно, и по-точно постоянното закриване на магазини и съкращения на веригите, са причина за обезценяването на имотите в този пазарен сегмент, посочва Смит.

Според него трудните условия в търговията на дребно, и по-точно постоянното закриване на магазини и съкращения на веригите, са причина за обезценяването на имотите в този пазарен сегмент.

На същото мнение е и Фил Тили от IPD. Дори и някои по-устойчиви области на пазара започват да изпитват затруднения, пояснява Тили. Последният пример за това са складовете на търговските магазини, които вече усещат натиск от търговията в интернет.

Тили твърди, че все още има привлекателни възможности, но те са концентрирани в силните регионални места и водещите търговски центрове.

Аутлетите и магазините за стоки с намаления са друг потенциално силен сектор за инвеститорите, смята експертът.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини