Търсене на имоти
banner

Недвижими имоти в Гърция ще могат да се купуват чрез онлайн аукцион

Гръцките власти продължават да прилагат максимум усилия за възстановяване на последствията от икономическата криза, ударила имотния пазар в страната. Съвсем скоро по официален път жителите в която и да е точка на планетата ще могат бързо и изгодно да купуват имоти в Гърция. Както предава «Domaza», новият проект на законодателно ниво се подготвя от Министерството на правосъдието на Гърция: в интернет ще се появи онлайн аукцион на гръцки ипотекирани имоти.
 
Засега каквито и да е подробности относно интернет-платформата, която ще свързва потенциалните купувачи със собствениците на имоти в Гърция не се съобщават. Изданието Ekathimerini разполага с информация, че всеки картон на обекта ще съдържа важните за купувача данни: минимална цена на собственика, на която обектът може да бъде продаден на търг и реалните суми, които са готови да платят заинтересованите от предложението купувачи.
 
Всеки купувач може да залага за харесания имот, като тези данни ще бъдат автоматично предавани на собствениците. Собственикът на обекта ще може да анализира всички оферти на купувачите, след което те ще бъдат приемани или отхвърляни. Всеки купувач ще може да проследява статута на заявката в личния си кабинет. Крайната цена, при която продавачът на търга ще реши да продаде имота, ще се отбелязва в картона на обекта.
Заключителният етап в този аукцион ще бъде плащането на лота – по предварителни данни плащането на обекта в случай на подтвърждаване на заявката трябва да бъде извършено в 10-дневен срок.
Отбелязва се, че онлайн аукционът на имоти в Гърция предполага, преди всичко, продажбата на „проблемни“ жилища. По този начин ще бъдат реализирани ипотекирани имоти, което ще даде възможност на всички желаещи да се сдобият с гръцки имоти на изгодни цени.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини