Търсене на имоти
banner

Отчетено е забавяне на имотния пазар в Дубай

Отчетено е забавяне на имотния пазар в ДубайПървокласните жилища в Дубай са поскъпнали само с 1% през първото тримесечие на годината спрямо предходните три месеца, а продажбите са намалели с 10 на сто. На годишна база спадът на продажбите достига до 28%. Това показва анализ на международната консултантска компания Knight Frank. Според експерти на компанията понижението е резултат от предприетите от правителството мерки за охлаждане на пазара. За да се ограничат спекулативните сделки, таксата на трансакциите беше увеличена двойно.

След активната строителна дейност в Дубай, пазарът на имоти в емирството също беше засегнат от световната финансова криза. В резултат на рецесията и големите спекулации на пазара стойността на имотите падна с над 50%, припомнят експертите от Knight Frank. На в момента строителните компании изискват плащане на всеки етап от изграждането и по този начин се привличат само платежоспособни инвеститори.

В същото време наемите на имоти са се покачили с 30% на годишна база. Експертите на компанията успокояват, че няма опасност от нова криза. Според тях симптомите сега и през 2008 г. са различни. Очакванията им са, че тенденцията със забавяне на цените е временна и няма да продължи дълго.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини