Търсене на имоти
banner

Предкризисните цени на имотите в Северна Ирландия ще бъдат достигнати чак след десетилетие

Цените на имотите в Северна Ирландия могат да достигнат нивата от пика преди глобалната криза най-малко след 10 години. Това съобщава OPP Connect, цитирайки водещи икономисти. Опасенията са въпреки факта, че средните стойности на собствеността нарастват с 4,7% през 2014 г., а очакванията са след две години увеличението да достигне 5,9 на сто. Според експерти обаче темпът на растеж ще се забави и това ще попречи на бързото възстановяване на пазара.

Цените на имотите в Северна Ирландия са повлияни от бавния икономически растеж. Възстановяването им е бавно и нивата им са все още на около 50% от пика от 2007 г. Освен това ръстът на икономиката през 2013 г. е едва 1,1%, което е най-ниското ниво от останалите британски райони. Прогнозата е, че през 2014 г. икономиката на Северна Ирландия може да нарасне с 2,2 на сто. Очакванията на експертите са Лондон да продължи да е водещ в Обединеното кралство и ръстът на цените в британската столица ще достигне 3,4 на сто през тази година.

Растежът на брутния вътрешен продукт на Великобритания от 1,7% през миналата година ще се вдигне на около 3 на сто през 2014 г., са прогнозите на експерти. До 2020 г. лихвените проценти могат да достигнат 4%. В същото време инфлацията пада по-бързо от очакваното и в края на 2014 г. тя ще е под 2 на сто.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини