Търсене на имоти
banner

Първо участие на София в световното изложение World Tourism UNESCO

По инициатива на Столична община, България е била представена за първи път с участието на София в единственото световното изложение за промотиране на устойчив туризъм в полза на градове, места и обекти, включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, информира официалният столичен общински портал. Поемането на инициативата е мотивирано от факта, че България и в частност София, разполагат с уникални артефакти, успешно вписващи се в нови туристически маршрути, както и от изключително големия интерес към София като туристическа дестинация, е заявил директорът на Столичното общинско предприятие „Туризъм“ Иво Маринов. Осмото издание на Международното изложение World Tourism UNESCO е проведено в историческата сграда „Санта Мария делла Скала“ в град Сиена, Италия от 22 до 24 септември 2017 г.
 

 Целта на световния туристически форум е популяризиране на световните обекти на културното наследство под закрилата на ЮНЕСКО и насочване вниманието на обществеността към културния туризъм. Изложението има за цел също да насърчава и по-отговорния туризъм, предвид необходимостта обектите на световното културно наследство да бъдат съхранени и защитени за благото на цялото човечество.
 
Участието на Столична община в осмото издание на World Tourism UNESCO е преминало под мотото „Bulgaria – so much to share“. Специално за форума Столична община е подготвила кратък филм, каталог със снимки и информация за 17-те български обекта на културно наследство под егидата на ЮНЕСКО, както и представяне на самобитното наследство „Бистришките баби“ и на 3D модел на Боянската църква - един от културните символи на България. Изготвената интерактивна платформа предоставя възможност за разглеждане на старинния храм и на уникалните стенописи от 1259 г. в 3D формат, а специално изработените подаръци позволяват визуализиране на 3D модела на Боянската църква навсякъде и по всяко време. На проведената в рамките на изложението пресконференция за представяне на първото българско участие е присъствал и посланикът на България в Италия Марин Райков.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини