Търсене на имоти
banner

Стъклени гондоли над Лондон – една от атракциите, които ще предложи нов небостъргач „Лалето“

Амбициозен проект е на път да стане реалност. Столицата на Великобритания е мястото, което ще се сдобие с 300-метров небостъргач, който ще бъде вторият най-висок в страната! Изданието dailymail.co.uk предава, че върхът му ще наподобява формата на пъпка на лале, която ще се състои от 12 етажа, а основата му – 240-метрово стебло с осем етажа, отредени за платформи за наблюдение с 360° гледка към Лондон.
 
 

 
Освен барове, ресторанти и търговски обекти, сградата, проектирана от „Foster & Partners“, ще предостави на посетителите възможност да се возят на стъклени гондоли навън! Те ще бъдат оборудвани с интерактивни дисплеи и експертни разкази за историята на Лондон. „Лалето“ ще има основна база, където посетителите ще пристигат преди да бъдат отведени до асансьорите за изкачване до горните етажи, на един от които ще бъде обособен високотехнологичен център за обучение.
 

 
След една година дискусии, плановете за небостъргача ще бъдат предадени на City of London Corporation и се очаква работата по изграждането му да започне през 2020 г. Прогнозираният краен срок за въвеждане в експлоатация е 2025г.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини