Търсене на имоти
banner

С 11% са нараснали средните цени на жилищата във Великобритания за година

С 11% са нараснали средните цени на жилищата във Великобритания за годинаЦените на жилищните имоти във Великобритания са се повишили средно с 11% за година, а за Лондон поскъпването е 19,3 на сто, тъй като столицата привлича повече чуждестранни инвеститори. Според данните от юли годишното покачване на стойностите за Англия и Уелс са 7,2 на сто, а на месечна база поскъпването е в размер от 1,7%. Имотите в британската столица са нараснали с 3,3% за месец.

Въпреки отчетения ръст експертите са обезпокоени за бъдещото функциониране на имотния пазар в Обединеното кралство. Повишаването на лихвения процент може да се отрази негативно на растежа в началото на 2015 г. Според икономисти перспективите пред жилищния пазар са несигурни. С почти 20% са намалели одобрените ипотеки в периода от януари до май.

Според данните от националния регистър за юли средната цена на жилище в Англия и Уелс е 175 653 британски паунда. Стойността е малко по-ниска от пика от 181 442 паунда през ноември 2007 г. Еднофамилните жилища поскъпнаха средно с 6,3% на годишна база, при двуфамилните цените на нараснали с 6,7 на сто, а апартаменти и мезонети ръстът е 9,2%. Прогнозите са, че цените на жилищата във Великобритания ще се увеличат с 9% тази година, а през следващата година ръстът да е 6 на сто. 


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини