Търсене на имоти
banner

Цените на имоти в САЩ продължават да падат заради „скритото предлагане"

Цените на имоти в САЩ продължават да падат заради „скритото предлагане".

Цените на имоти в САЩ продължават да падат заради скритото предлаганеВъпреки положителните признаци характеризиращи състояниетона пазара за имоти в САЩ, цените продължават да се понижават, като за последната година спадът е с между 3,5 и 5%.

Основна причина за ниските цени е високия брой жилища, които се продават, но не са обявени за продан на пазара за недвижими имоти. Най-трудна се оказва продажбата на проблемни активи, коитопотискат пазара, тъй като банките искат да се отърват от тези имоти възможно най-бързо и са склонни да ги продават дори на загуба, което води и до понижение на общия пазар.

Според официална статистика, във всеки един момент на щатския пазарима около 3,5 млн. жилища, но по неофициални данни още милиони имоти, които биха могли да се продават, не са качени на пазара. Именно тези имоти са известни като „скрито предлагане“ и подкопават стабилността на пазара. Освен юридически и технически, пречки за официалното предлагане на тези имоти могат да бъдат и очакванията на собствениците, за подобрение на пазарните условия.

Според Bloomberg през изминалата година в САЩ са били продадени близо 4,4 млн. жилища. В момента на пазара има около 3,5 млн. имота и ако прибавим още милиони скрито предлагане, разбираме, че ще са необходими години за продажбата на всички жилища, за да стигнем до „нормални“ пазарни нива.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини