Търсене на имоти
banner

Цените на имотния пазар в Китай продължават да растат

Цените на имотния пазар в Китай продължават да растатЦените на жилищата в Китай са нараснали с 0,68% през ноември в сравнение с октомври, а на годишна база поскъпването е близо 11%. Това са данните на China Real Estate Index System, проследявайки продажбите на нови жилища в 100 града в азиатската страна. Анализатори очакват застой на цените през 2014 г., тъй като имотният сектор в Китай е на връхната си точка. Прогнозите са ръстът да се задържи на 5%.

Една от причините за очаквания застой на цените на жилищни имоти е, че строителните предприемачи вече са закупили парцели и са започнали да реализират проектите си. Те са инвестирали 256 милиарда юана в земя, което е 42 милиарда щатски долара. За сравнение, миналата година закупените парцели са на стойност 101 милиарда юана. 

Властите в Китай опитват да обуздаят непрекъснато растящите цени. В края на октомври Пекин обяви, че планира изграждането на 70 000 нови жилища. Предвидено е да има таван на стойността им. Те ще са с 30% по-евтини от подобни имоти в същия район. Въведени са социални и икономически мерки, целящи да укротят пазара, сред които са дори промени в данъчното законодателство.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини